Zelf je garagedeur vervangen voor een elektrische garagedeur

Een elektrische garagedeur is erg handig. Wanneer het regent kun je gewoon je auto in de garage rijden zonder uit te stappen. Je huidige garagedeur vervangen voor een elektrische garagedeur doe je zelf met behulp van onderstaand stappenplan.

Zelf je garagedeur vervangen voor een elektrische garagedeur

Welk type elektrische garagedeur?

Er zijn verschillende soorten elektrische garagedeuren. De sectionaaldeur bestaat uit horizontale lamellen die tijdens het openen vlak tegen het plafond komen te liggen. Een sectionaaldeur is populair omdat hij weinig ruimte inneemt tijdens het openen en sluiten. Hij gaat rechtstandig open en isoleert zeer goed. Een elektrische schuifdeur of zijdelingse sectionaaldeur schuift op een rail via de muur naar binnen. Dat gebeurt als één geheel of in verschillende lamellen. Het nadeel van zo’n schuifdeur is dat de muur binnen vrij moet blijven. Een zijdelingse sectionaaldeur wordt vaak toegepast bij onder andere togen en schuine daken, wanneer een gewone sectionaaldeur niet mogelijk is.

Kanteldeuren zijn scherper geprijsd, maar isoleren minder goed en nemen meer plaats in tijdens het openen en sluiten. Er moet zowel binnen als buiten extra ruimte zijn om te kantelen. Elektrische roldeuren bestaan uit smalle, horizontale lamellen die tijdens het openen rond hun as oprollen in een omkasting boven de garagedeur. Er zijn in de garage geen geleiderails voor nodig. Hieronder leggen wij uit hoe je je garagedeur kunt vervangen door een sectionaaldeur, de meest populaire elektrische garagedeur.
 

garagedeur

Je handmatige garagedeur vervangen door een elektrische sectionaaldeur

Dit heb je nodig: sectionaaldeur, moersleutel, moeren en een schroefmachine.

Stap 1: demonteer je huidige (handmatige) garagedeur. Laat de geleiderails van je garagedeur zitten.

Stap 2: leg de ketting waarmee de nieuwe deur opent en sluit om het eindstuk van de elektrische garagedeur. Verbind de uiteinden met behulp van een sluitstuk.

Stap 3: het andere uiteinde van de ketting leg je om de aandrijfknop van de motor. Plaats deze vervolgens om het uiteinde van de rail.

Stap 4: plaats de poortarmslede in de geleiderail. Bevestig de deurbevestiging aan het uiteinde van de poortarm.

Stap 5: draai het eindstuk met een moer aan om de ketting te spannen. 

Stap 6: bevestig de lateibeugel aan het einde van dit stuk.

Stap 7: het eindstuk van de ketting bevestig je met de lateibeugel aan de bovenkant van de elektrische garagedeur.

Stap 8: schroef de poortarm aan de bovenkant van de elektrische garagedeur.

Stap 9: installeer de besturingsknop voor sleutelbediening aan de buitenzijde van je garage.

Stap 10: koppel de handzenders aan je elektrische garagedeur. Volg hiervoor de instructies die bij de handzender geleverd werden.
 

garagedeur

Hubo helpt: wij doen het samen

Neem gerust contact met ons op of kom langs de Hubo bij jou in de buurt voor meer informatie en de benodigde materialen om je garagedeur te vervangen. Hubo is dé doe-het-zelf specialist van Nederland. Wij denken met je mee. Heb je een vraag? Kom langs of neem contact met ons op. Wij staan voor je klaar met advies op maat en extra tips om je garagedeur vervangen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Klushulp nodig? Er is altijd een Hubo bij jou in de buurt!

Dit heb je nodig: