Hoe kies je de juiste binnendeur?

Deuren zijn belangrijke sfeermakers. Door te kiezen voor een bepaald type deur en een bijpassend – of juist afwijkend – deurbeslag, geef je je kamer een volledig andere uitstraling.

Wat voor deur heb je nodig?

Binnendeuren zijn er in veel uitvoeringen. Voordat je naar de winkel gaat, is het slim eerst jouw stijl te bepalen. Wat past bij jou en bij je huis? Is jouw interieur modern? Dan neig je waarschijnlijk naar een strakke, glad afgewerkte binnendeur. Terwijl binnendeuren met glas-in-lood juist weer beter in een klassiek interieur passen.

Met alleen de keuze voor de stijl ben je er nog niet. Ook de afwerking van de deur is erg bepalend voor de uitstraling. Stel je wilt graag een deur met glas, moet dit glas dan helder of juist mat zijn? Het soort glas is van grote invloed op je interieur, omdat het verschillende functies heeft. Met mat glas creëer je meer privacy, met helder glas juist meer openheid en licht in de andere ruimte.
 

Draaien of toch schuiven?

Bij het kiezen van nieuwe binnendeuren denk je waarschijnlijk als eerst aan de ‘traditionele’ draaideur. Maar heb je wel eens gedacht aan een schuifdeur? Die geeft je interieur gelijk een stoere en authentieke look en is bovendien praktisch wanneer je onvoldoende ruimte hebt voor een draaideur. Het schuifrailsysteem wordt boven de doorgang bevestigd. Kies voor een enkele of een dubbele schuifdeur op basis van de breedte van de doorgang.

Heb je een brede doorgang die je wilt kunnen afsluiten en openzetten, dan kun je kiezen voor een dubbele schuifdeur. Is de doorgang wat smaller, dan is het slim om voor een enkele schuifdeur te kiezen. Denk er wel aan dat je de deur naast de doorgang kwijt moet kunnen als hij open staat.
 

De uitstraling van een stalen deur

Industriële deuren zijn echte eyecatchers: stijlvol, modern en overal toepasbaar. Ook zorgen ze voor veel lichtinval. Als je bijvoorbeeld kiest voor houten deuren met de uitstraling van staal, zijn deze niet alleen een stuk voordeliger dan ‘echte’ stalen deuren, maar ook nog eens gewoon toepasbaar in je huidige kozijn. Zo geef je je interieur snel en eenvoudig een nieuwe impuls.

Deuren eenvoudig laten meten, maken en monteren

Onze vakmannen en -vrouwen maken jouw deur exact op maat en hangen deze perfect in het kozijn. Zij voeren je oude deur eventueel af en ruimen de rommel die zij maken netjes op. Ben jij tevreden? Dan zijn zij trots.

Op zoek naar een deur op maat? Vraag hier gratis een offerte aan.
 

Bekijk alles over deuren op maat