Een groene start!

Bij het inrichten van je huis kun je met relatief kleine investeringen duurzaam wonen. Denk aan isolatie, zonnepanelen en het gebruik van ledlampen. Zo maak je een groene start in het nieuwe jaar!

Een groene start

Verlicht energiezuinig met LED

Het vervangen van gloei- en halogeenlampen door ledlampen is een duurzame keuze, zelfs als de lampen nog goed werken. Zo verbruikt een ledlamp 85% minder stroom dan een halogeenlamp en is een ledlamp 90% zuiniger dan een halogeenlamp.

Bereken hoeveel jij kunt besparen

Goed isoleren = duurzaam wonen

Goede isolatie is de eerste stap naar duurzaam wonen. Het isoleren van je huis zorgt voor lagere energiekosten, een beter milieu en een hogere waarde van je woning. Je huis kun je op verschillende manieren isoleren: zoals vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie of isolatieglas.

Vertel mij alles

Gebruik de zon!

De zon is een eeuwige energiebron en daarmee altijd voorradig. Zonnepanelen van Hubo zijn daarom een slimme keuze. Zo produceer jij je eigen duurzame energie en draag je bij aan een beter milieu.

Vertel mij alles

Klus met duurzaam hout

Als je het juiste hout gebruikt en goed onderhoudt, is hout een milieuvriendelijk materiaal. Al het hout van Hubo komt uit duurzaam beheerde bossen, herkenbaar aan het FSC- of PEFC-keurmerk. Wist je dat wij zelf ons eigen Hubo bos hebben?

Aan de slag

Tuinier met duurzame potgrond

Ook voor de groene vingers zijn er duurzame alternatieven. Bij Hubo vinden we het belangrijk dat het winnen van potgrond op een duurzame manier plaatsvindt. Zowel onze potgrond als tuinaarde stellen we daarom samen volgens een duurzaam receptuur.

Aan de slag

Duurzaam verven: zo doe je dat

Kies kwaliteit boven kwantiteit: goedkope verf dekt minder goed waardoor je meer lagen nodig hebt. Let ook op de eigenschappen: zo heb je in de badkamer vochtbestendige verf nodig en heeft een schutting een ander klimaat als de binnendeur.

Vertel mij alles

Dit heb je nodig: