Hulp nodig bij het kiezen van een boormachine?

Op het eerste oog lijkt het boren van een gat een eenvoudige klus, er zijn echter grote verschillen in machines. Zo schroeft en boort een klopboormachine vooral zachte materialen en gebruik je een boorhamer voor het harde spul.

Wij helpen je op weg met de top 3 best verkochte accuboormachines van het afgelopen jaar:

Op 1: de compacte held

Met de 18 V accuschroefboormachine voer je allerlei lichte schroef- en boorklusjes uit, in en rond het huis. Boor gaten tot Ø 10mm diep in staal en tot Ø 22mm in hout, kies tussen twee verschillende snelheden (0-400 / 0-1500min-1) en 17 verschillende boorstanden of de schroefmodus.

Voor precisiewerk gebruik je de handige LED-lamp, een schroef- of boorbit wissel je eenvoudig met de sleutelloze boorkop en de zachte handgreep geeft maximaal comfort en controle. De POWX0069LI wordt geleverd met liefst twee 1500 mAh Li-ionbatterijen en een lader.

Plus:
- Met deze machine boor en schroef je in hout, metaal, gips en metselwerk.
- De handige LED-lamp verlicht elke werkplek.
- Lichtgewicht: slechts 2 kilogram. Zo houd je het klussen lang vol.

Min:
- Geen klopfunctie. Boren in tegels of baksteen is niet mogelijk.

Bekijk hier alle productdetails

Op 2: de echte allrounder

Deze snoerloze 20V schroef-/klopboormachine van Powerplus boort gaten in hout en schroeft je meubels in elkaar. Dit fantastische apparaat met 50Nm koppel heeft een impactfunctie waardoor het zelfs in steen boort. Met de POWX00450 geniet je van volledige bewegingsvrijheid: kies tussen twee verschillende snelheden en maar liefst 16 koppelstanden + 1 klop- en 1 boorfunctie.

Door de borstelloze schroef-/klopboormachine is er minder wrijving en werkt de motor efficiënter. Zo heb je 50% meer kracht bij het boren en een 50% langere levensduur. Tot slot brengt de snelstop de boorkop direct tot stilstand. Veiligheid voorop.

Plus:
- Met de snelspanboorkop met vergrendeling wissel je snel van schroefbit of boortje.
- Het LED-werklichtje laat je toe om ook in slecht verlichte plekken te boren of schroeven.
- Dankzij de hoge maximale koppel van 50 Nm ook geschikt voor zwaar schroefwerk.

Min:
- Weegt 3 kilogram. Lange klussen kunnen zwaar zijn.

Bekijk hier alle productdetails

Keurig op 3: het perfecte duo

De snoerloze 20V-schroefboormachine en 20V slagschroevendraaier zijn je twee nieuwe beste vrienden. Dankzij de twee 20V accu’s en lader ga je direct aan de slag.

De 20V snoerloze schroefboormachine boort en schroeft moeiteloos. Het perfecte toestel voor de lichte klus. Door de 20+2 torque-instellingen schroef je nooit te diep. Je beschikt over een maximum koppel van 30 Nm en kiest uit 2 snelheden. Zo stem je de draaisnelheid af op je klus. Voor boren kies je de hoogste snelheid (0-1500 min-1), voor schroeven de lage snelheid (0-400 min-1). Tot slot het quick stop systeem: hiermee staat de boorkop snel stil.

De slagschroevendraaier is perfect om snel bouten en moeren vast of los te schroeven in hout of metaal. Je bevestigt de bits in de zeskanthouder. Met zijn 2100 toeren per minuut en een impactratio van 3000 slagen per minuut heb je altijd voldoende kracht bij de hand (max. koppel van 120Nm) voor jouw klus.

Plus:
- Een complete set met twee toestellen: voor zware en minder zware klussen.
- Beide toestellen werken zowel met de meegeleverde 20V batterij als met de 40V accu.

Min:
- Geen LED verlichting, waardoor werken op donkere plekken lastig is.

Bekijk hier alle productdetails

De top 3 boormachines:

"De Hubo vakman weet van de hoed en de rand op elk klusgebied. Zijn keuze is het beste product volgens hem én onze klanten. Zo weet je dat je altijd goed zit."