Opruimcoach Eva: haar verhaal!


Eva is 'Marie Kondo Consulent Trainee', opruimspecialist en professional organizer. Ze komt bij mensen thuis om op te ruimen met een methode waardoor het daarna ook opgeruimd blijft. Op de socials van Hubo - Facebook, Instagram, Youtube, Pinterest - deelt ze haar ideeën over een opgeruimd en rustig huis.


Shell-dochter
Ik ben de dochter van een echte Shell-man, die iedere vijf jaar een nieuwe opdracht kreeg. Als kind ben ik daarom veel verhuisd (ook in het buitenland) en heb hierdoor geleerd in een flexibel huishouden te leven. Mijn ouders waren altijd aan het inpakken, uitpakken, opruimen etc. Maar hebben mij ook bijgebracht hoe je in al die dynamiek rust kunt vinden en je thuis kunt voelen.

De client staat altijd centraal
Aan het begin van mijn werkende leven heb ik gewerkt als grondstewardess voor Lufthansa en Scandinavian Airlines. Een geweldige omgeving om als starter te leren wat dienstverlening is. Dienstverlenend werken zit dan ook tot de kern in mij en kan ik niet los zien van wat ik vandaag de dag doe. De wensen van mijn clienten zijn cruciaal voor het gezamenlijk succes en daar heb ik jaren graag aan bijgedragen en dat doe ik nu nog steeds.

Alle ballen in de lucht
Na Schiphol, heb ik vooral gewerkt voor grote internationale multinationals. American Express en Microsoft waren voor mij plekken waar ik veel kon groeien, maar die ook veel vroegen van mij als persoon. Ik weet dus hoe het is om in een veeleisende omgeving te werken en veel van jezelf te geven om succesvol te kunnen zijn. En dat in combinatie met een gezin. Daarnaast heeft mijn man drie jaar bij de snelst groeiende startup ooit gewerkt en heb ik dus van dichtbij meegemaakt wat een extreem drukke baan met een gezin doet; je hebt behoefte aan rust en overzicht en heb weinig ruimte in je hoofd voor andere dingen.

Expat-leven
Jaren later heb ik met mijn eigen gezin een jaar als expat geleefd. We gingen van een eengezinswoning in Amstelveen naar een appartement in hartje San Francisco. Met twee kleine kinderen vroeg dat veel van mijn flexibiliteit, inlevingsvermogen en de capaciteit om keuzes te maken. En daar ontdekte ik, dat ik van mijn hobby opruimen mijn werk kon maken. Wat een heerlijk gevoel!

Minimalisme rules
Toen we vervolgens terugverhuisden naar ons huis in Amstelveen, vond ik het zo opvallend dat ik al die spullen uit dat grote huis een heel jaar niet had gemist. Minimaliseren was toen de volgende stap. Zeker omdat we onze laatste ‘vrije’ kamer (de werkkamer) aan ons toen te verwachten derde kind wilden geven. Dus, het hele huis moest op zijn kop: de werkkamer-functies hebben we verplaatst naar de woonkamer en de wasrekken naar onze slaapkamer. En begrijp me niet verkeerd; ik ben best sentimenteel met sommige spullen en leef niet in een wit huis met opklapstoeltjes;-). Maar, ik heb wel geleerd om aandacht te besteden aan de spullen die er zijn en daarmee makkelijker afscheid te nemen van de spullen die geen aandacht meer nodig hebben.

Marie Kondo Consultant trainee
Sinds het voorjaar van 2019 ben ik in opleiding op Marie Kondo Consultant te worden. De KonMari methode sluit naadloos aan bij de werkwijze die ik de afgelopen jaren zelf heb toegepast. Dus, ik sta te trappelen om deze manier van aanpakken structureel onderdeel te maken van Organized by Eva.

De 'Eva Methode'
Als geen ander weet ik dat je huis een omgeving moet zijn die rust en ruimte uitstraalt. Een plek waar iedereen zich thuis voelt en waar spullen een eigen plaats hebben. Een plek waar het opgeruimd is en opgeruimd blijft. En dat is allemaal mogelijk door een systeem. Een systeem dat precies duidelijk maakt waar de spullen liggen en hoe je die weer makkelijk opbergt. Zo blijft je huis altijd opgeruimd, overzichtelijk en de basis voor een heerlijk thuis om verder aan te bouwen.

En dat systeem heet: de Eva Methode!

Zet ‘m op en have fun doing so!

Ciao, 
Eva.