Met deze 7 tips sleur jij het oranjegevoel de woonkamer in

Polonaise op het plein maakt plaats voor oranjebitter op de bank: Koningsdag wordt Woningsdag. Zo maak jij het thuis gezellig:


1. Bed uit, vlag uit (06.19 uur)
Je bent dan wel thuis, het programma is er niet minder om. Om 06.19 gaat de zon op, dus zorg jij dat voor het eerste zonlicht de vlag met wimpel hangt. Dit keer niet alleen voor Wimlex, vooral voor elkaar, voor alle zorgprofessionals, alle onderwijzers en voor iedereen op wie jij trots bent.

Ben je bijzonder trots op iets of iemand? Zet je gevoel of groet op de vlag, maak een foto en deel die met vrienden en familie. Zo laat je weten dat je aan elkaar denkt!


2. Nationale aubade (10.00 uur)
Vanuit deuropeningen en balkons zing en speel je met de hele straat, buurt en wijk mee met het Wilhelmus met het Koninklijk Concertgebouworkest. Allemaal tegelijk!

Daarna koffie, limo en wat lekkers!

woningsdag eten


3. Paleis aan huis (11.32 uur)
We kunnen, mogen en hoeven niet weg. Dus haal je Koningsdag in huis. Doe net alsof Wim en Max op de koffie komen en maak een mooie entree. Kleed de tafel aan met glitters en gouden borden en hang slingers van zolder tot kelder. Maak het helemaal af met een troon van tuingaas en papier-maché en laat twee gezinsleden zich verkleden als het paar. Laat ze ook even poseren voor een (zogenaamd bijzonder) schilderij. Cheeeeese!


4. Digitale kleedjesmarkt (12.48)
De vrijmarkt slaan we een jaartje over. Toch is er een manier om je spullen te verkopen, de oranjebond organiseert namelijk een digitale kleedjesmarkt. Hoe dit werkt is nog niet bekend, houd de websitevan de oranjebond goed in te gaten. Liever op een kleedje? Houd dan een rommelmarkt voor je eigen deur. Let natuurlijk wel goed op de afstand.

bezet woningsdag


5. Feest! (14.20 uur)
Je mag dan wel niet de deur uit, het feest gaat door. Dus trek een oranje shirt aan, verf je gezicht rood-wit-blauw en zet een gek hoedje op. Iedereen omgekleed? Maak een oranje familie-selfie, stuur die naar al je vrienden en familie en vraag ze hetzelfde te doen!


6. Proosten op de koning (16.00 uur)
In huis, op de gang of overloop, het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin, auto, achter het behang of op de wc, het maakt niet uit… samen heffen we om 16.00 uur het glas. Iedereen en overal, in heel Nederland… op de gezondheid van iedereen.

Schenk in en hef mee!


7. Oud Hollandse spelletjes (16.25 uur)
Koekhappen, spijkerpoepen, zaklopen, sjoelen, stoelendans. Wie kent het niet? Nog steeds even simpel als leuk en makkelijk om thuis te doen. Wie verliest doet de afwas. Of zingt het volkslied. Dat wordt lachen.

Veel plezier!

Bekijk hier het complete programma van de Oranjebond.

woningsdag sjoelen

Vlaggenset al in huis?