Doet ie het of doet ie het niet?

Kim Kötter (37) en Jaap Reesema (35) zijn dol op elkaar én op hun nieuwe huis. Er moet alleen nog wel wat gebeuren. Zo willen ze in de keuken, hal, slaapkamer en op zolder een nieuwe kast. Hubo vakman René ziet dit klusje wel zitten en schiet te hulp.


Kim en Jaap, hoe kennen jullie Hubo?
K: Uit Losser, waar ik vandaan kom. Daar ken ik René van. Vroeger fietste ik er elke dag langs. Toen we bezig waren met de inrichting van ons nieuwe huis zijn we er eens binnengestapt. Het is echt een complete winkelbeleving, meer dan een bouwmarkt. Zo kende ik Hubo nog niet.
J: Uiteraard kende ik het wel van naam. Maar echt vanuit Kim. Het is leuk dat je niet alleen voor allerhande spullen komt, maar dat je echt geholpen wordt met klussen in huis, van een kast tot je zonwering. Maar ook het ophangen van een lamp.

Hoe staat het met jullie klustalent?
J: Nee, ik ben super onhandig. Kwam ter wereld met twee linkerhanden. Dat komt een beetje doordat ik het ook niet wil, heb ik soms het idee, ik vind het gewoon niet zo leuk.
K: We weten wel hoe we het willen, dat is belangrijk. Daarom is het zo fijn dat René ons helpt!

Vakman René! Hoe is hij bevallen?
J: René is ontzettend relaxed, legt goed uit, denkt goed mee en heeft zelf veel smaak. Ook Marije en Wouter, de andere vakmensen, hebben waanzinnig geholpen. Ze nemen je mee in het verhaal, werken secuur en laten alles netjes achter.

bijkeukenkast kim en jaap

Welke van de vier kasten is favoriet?
J: De trapkast, omdat ik dat in eerste instantie niet wilde. Ik dacht: laat lekker open. Nu is juist deze kast mega handig: de stofzuiger staat er, de jassen, de schoenen. Er is gewoon nooit troep.
K: Met ‘simpele’ middelen gemaakt, maar dat zie je er niet aan af. Dat is de kracht van Hubo, om dat zo mooi mogelijk te maken. Wel kwaliteit maar niet de hoofdprijs. De favoriet? Ik kan niet kiezen, ben blij met alle vier, het gaat er gewoon om dat het netjes is.

Zijn de kasten geworden zoals verwacht?
J: Mooier zelfs. Ze denken overal over na en in mee, van indeling tot kleur. Zo wordt het precies zoals je wilt, heel blij mee.
K: Absoluut. De bijkeuken en de inloopkast zijn iets minder ruim dan verwacht, omdat er wat dingen bijkwamen, zoals de koelkast, maar verder is alles geworden zoals gewenst!


Jaap, wat is er zo leuk aan samenwonen met Kim?
J: Kim is zorgzaam en huiselijk. Vaak weg maar ook vaak thuis. Dan is ze echt een huismusje met hapjes, alles inslaan, lekker filmpje kijken op de bank met de hele familie. Heel fijn.

Kim, hoe zit dat met Jaap?
K: Jaap is vrolijk, sociaal en grappig, getalenteerd en gaat er vaak volle bak voor, heel aantrekkelijk. We zijn aan elkaar gewaagd en laten elkaar in onze waarde. Daardoor kunnen we heel goed naast elkaar en mét elkaar leven. We willen elkaar het liefst de hele dag zien en met elkaar werken. We krijgen nooit genoeg van elkaar en dat gaat ook nooit gebeuren.

tuktuk kim en jaap

Terug naar het huis. Voor welke klussen mag René nog meer aanbellen?
J: Horren lijkt me handig, maar ook plankjes in de trapkast naar de zolder toe, daar wil je gewoon opbergruimte. Nu staan er dozen en spullen, dat is echt zo’n ruimte waar hij maatwerkplanken kan
maken. Zo heel mooi weggewerkt. René, lees je mee?
K: Alles, wij kunnen natuurlijk helemaal niks. René is welkom voor kleine klussen maar ook voor een
overkapping of een oplossing voor de bakken aan de straat. En misschien een droge plek voor
tuinkussens in de winter?

Is Hubo een aanrader?
J: Hubo is een vertrouwde en fijne club die van a tot z met je meedenkt en niet uitgaat van het
allerduurste. Het zijn vakmensen, dat merk je aan alles. Dus ja: honderd procent.
K: Ze komen niet wanneer ze zelf willen, maar wanneer we afspreken. Dat klinkt normaal, maar
Hubo doet dat echt.

Wat anders: waar wonen jullie op je oude dag?
J: Zoals het er nu naar uitziet: hier. Want waarom niet. Ik zou niet weten waarom we hier weg moeten,
misschien dat we ooit een keer aan het water kunnen wonen, in de buurt van Loosdrecht. Dat
zou ik heel gaaf vinden. En als de kinderen wat ouder zijn misschien een mooi huisje in Spanje?
K: Oostenrijk is ook te gek. Of een mooi boerderijtje in Twente.
J: Dan hoor je mij niet meer, haha. Goed, we mogen blijven dromen!

Benieuwd naar de kasten van Kim en Jaap?

Bekijk hier de hometour

Zoek je een inloop-, zolder-, keuken- of kantoorkast?

Bekijk hier al onze kasten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief