De wens van Livia: net even anders

Een broek pakken, toch weer terug de kast in, sokken uit de onderste la, een rokje van de bovenste plank. Je denkt er niet bij na. Je pakt het gewoon. Voor Livia (8) is dat anders.


Haar nieuwe favoriete boek is een verhaal over de eerste dag school. Dat vond ze zelf ook zo spannend. Nog liever leert ze andere kinderen lezen of schrijven. Vooral de kleinsten, die vindt ze het allerliefst.

‘Later word ik juf’.

Door een aangeboren afwijking kan Livia niet lang op haar benen staan en gaan sommige dingen wat langzamer. Neem haar kledingkast. Aankleden lukt niet, ze krijgt de laden en deuren van haar kast slecht open en haar kleding hangt veel te hoog.

livia wenscamper

In het hoofd van haar moeder ontstaat zo een ontwerp voor een rolstoelvriendelijke kast. Helaas schieten de financiële middelen tekort. Tot Hubo’s Wenscamper Wemeldinge binnenrolt. Anja, de tante van Livia, twijfelt geen moment. Ze neemt een kluswens op en wenst een nieuwe kledingkast voor haar invalide nichtje. Anja spreekt de wens zelf in en deelt het bericht tot aan de grenzen van social media.

Haar vriendin schakelt zelfs Omroep Zeeland in. Anja deelt het verder met buren, vrienden en kennissen en zelfs op Livia’s school gaat de oproep van app naar app.

Alle stemmen, steun en lieve berichten blijken genoeg. Na de weekronde slepen Anja en Livia ook de maandronde binnen: ze winnen duizend euro klustegoed!

livia wenscamper

Na een kort feestje belt vakman Cornel aan. Hij meet de ruimte op en neemt samen met Livia en haar moeder alle wensen door. Ze kiezen voor een beuken maatwerkkast met aan beide buitenkanten een hanggedeelte met lage roede. Hier kan Livia met haar rolstoel makkelijk bij. Tussen het hanggedeelte komt een geïntegreerd zitje met verlichting waar ze heerlijk kan lezen. Hieronder bouwt Cornel een grote schuifla.

Door de rolstoelvriendelijke kledingkast is ook haar slaapkamer nu echt Livia’s thuis: ze komt zelf uit bed en kiest zelf haar favoriete jurk uit. Op de plek van het zitje komt later een mooi bureaublad. Handig, voor als ze de proefwerken van haar leerlingen nakijkt ;-)

Klik op de foto's voor een grote weergave!

Jouw droomkast op maat? Regelen we!

Voor onze vakman bestaat er geen moeilijke hoek. Of lastige schuine wand. Of je nu sorteert, organiseert, verbergt, stapelt of pronkt, hij vindt altijd een oplossing.