Voor een groene toekomst!

Bomen zijn de longen van de aarde: ze reinigen de lucht die we ademen, filteren het water dat we drinken en geven leefruimte aan meer dan 80% van de wereldwijde biodiversiteit. Met het Hubo bos draagt Hubo haar steentje bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en een gezonde toekomst.

Hubo bos

Hier doen we het voor

Schone Lucht
Met hun bladeren en schors absorberen bomen schadelijke stoffen en geven hiervoor schone zuurstof af. In stedelijke omgevingen absorberen ze nog meer vervuilende gassen, zoals stikstofoxiden, ozon en koolmonoxide. Door ontbossing neemt de kooldioxide toe waardoor de aarde opwarmt. Gezonde bomen compenseren de koolstof en verminderen de effecten van klimaatverandering.

Waterhuishouding
Bomen vangen regenwater op en verminderen het risico op natuurrampen zoals overstromingen en aardverschuivingen. Het ingewikkelde wortelsysteem van een boom werkt als een filter, verwijdert verontreinigde stoffen en vertraagt de opname van water in de bodem. Dit proces voorkomt schadelijke erosie vermindert het risico op over-verzadiging en overstroming.

Biodiversiteit
Een enkele boom kan honderden insecten, schimmels, mossen, zoogdieren en planten herbergen. In de grote bossen bieden hoge bomen met een complex bladerdak en een hoogontwikkelde onderlaag van vegetatie een onderdak en habitat voor een hele reeks dieren, zoals eekhoorns en vogels.
 

Het Groene Woud, Noord-Brabant

Het Groene Woud, Noord-Brabant

Het Groene Woud, Noord-Brabant

Minimaal 2500 bomen in: Brabant... en Costa Rica!

Het Groene Woud
In de Brabantse bossen van Het Groene Woud, gelegen in de stedendriehoek ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg, komen veel soorten planten en dieren voor. Met name de zogenoemde leembossen hebben een hoge biodiversiteit. Dit hangt samen met de relatief vochtige bodems waarop ze zijn ontstaan. Leembossen zijn zeldzaam en vanuit (inter)nationaal optiek is uitbreiding en bescherming hard nodig.

Turrubares Region
Het Carara National Park is één van de natuurgebieden met de hoogste biodiversiteit in Midden-Amerika. Het is het leefgebied van de jaguar, toekans en gekleurde ara's. In de mangrovebossen bij de kust vind je grote krokodillen. De hogere delen van het gebied, ook wel het Turrubares-gebergte genoemd, zijn bedekt met tropische nevelwouden.
 

Carara National Park, Costa Rica

Carara National Park, Costa Rica

Carara National Park, Costa Rica

Samenwerking met Trees for All

Jaarlijks verdwijnen er wereldwijd 3,5 miljard bomen. Daarom investeert ‘Trees for All’ al twintig jaar in het planten van bomen, het herstellen van bossen en in de voorlichting hierover. ‘Trees for All’ is de meest ervaren aanbieder van CO2-compensatie in Nederland en de enige stichting in Nederland met CBF-keurmerk waar compensatie van CO2 mogelijk is via duurzame bosprojecten.
 

Hubo bos

Meedoen is makkelijk!

Jij doneert 300 punten van je klantenkaart (of 3 euro) en wij (Hubo) doen hier nog 3 euro bij, samen voldoende voor het planten van één boom. Na de donatie ontvang je van ons een certificaat als officeel bewijs. Met het unieke nummer op het certificaat kun je vervolgens je naam verzilveren op onze eigen Wall of fame.
 

Bekijk de Wall of fame!