Hubo bos in recordtijd compleet!

Om bij te dragen aan het behoud van wereldwijde bossen verkoopt Hubo uitsluitend duurzaam geproduceerd hout. Met het Hubo bos gaan we een stap verder: tegen inwisseling van 300 spaarpunten (in de winkel) konden onze klanten een eigen boom doneren. Het resultaat: in zeven weken ruim 3.300 bomen!

Voor een groene en gezonde aarde

Hubo werkte voor deze actie samen met Trees for All, een Nederlandse stichting die wereldwijd bossen plant en herstelt en organisaties helpt om op een concrete manier invulling te geven aan duurzaamheid. Samen doneerden we 3.300 bomen verspreid over twee natuurgebieden: Het Groene Woud in Brabant en het tropisch regenwoud Turrubares Region in Costa Rica!

Wil je meer weten over de achtergrond van dit project? Lees hier verder!

Aan de slag met de kleurplaat? Download 'm hier!

 

Eerste boomplantdag 2 december

Donderdag 2 december starten Trees for all en Hubo met de aanleg van het Hubo Bos. Gewapend met spades en ander tuingereedschap gaan we die dag aan de slag om de eerste bomen te planten. Wil je de resultaten hiervan zien? Volg ons dan op social media.
 

Extra actie voor het klimaat

Samen met Philips zijn wij een extra actie gestart voor het klimaat: voor elke 25 ingeleverde gloei- of halogeenlamp doneren wij een extra boom aan het Hubo Bos. Omdat LED-lampen langer meegaan en tot wel 90% energie besparen, is het vervangen van je oude lampen een verstandige keuze. En natuurlijk extra interessant in tijden van oplopende energieprijzen!
 

Totaal gedoneerde bomen tot nu toe:

Stand per 08-10-2021

De Wall of fame!

Na de donatie ontvingen onze donateurs een certificaat als officieel bewijs. Met het unieke nummer op het certificaat konden ze vervolgens hun naam verzilveren op onze eigen Wall of fame.
 

Bekijk de Wall of fame!

Groeipapier binnen? Zo werkt het

Alle deelnemers ontvangen bij de boom een certificaat met groeipapier. Dit is gerecycled papier met zaadjes dat je in een paar eenvoudige stappen plant in de tuin of een pot:

1. Maak het papier nat
Niet vochtig maar echt nat, alleen dan lost het papier op en ontkiemen de zaadjes.

2. Leg het groeipapier op de aarde en bedek met 1,5 centimeter aarde
Zo krijgen de zaadjes voldoende voeding en licht om te groeien. Buiten plant je het groeipapier tussen mei en oktober, binnen kan dit het hele jaar door.

3. Geef voldoende water
Zeker in het begin. Verspreid gelijkmatig over de grond zodat alle zaadjes evenveel water krijgen. Met wat geduld ontkiemen na ongeveer een week de eerste plantjes.